KNF zatwierdziła prospekt emisyjny obligacji Echo Investment - Echo Investment

17-04-2018 08:24

KNF zatwierdziła prospekt emisyjny obligacji Echo Investment

Echo Investment rusza z III programem emisji obligacji dla inwestorów indywidualnych. Komisja Nadzoru Finansowego zatwierdziła prospekt emisyjny, na podstawie którego spółka będzie mogła wyemitować obligacje o wartości do 400 mln PLN.

Trzeci program obligacji publicznych został ustanowiony przez zarząd Echo Investment 14 lutego 2018 roku.

Prospekt emisyjny został złożony do KNF 28 lutego 2018 roku.

- Obligacje Echo Investment, zarówno dla inwestorów indywidualnych jak i instytucjonalnych, są jednym z najlepszych źródeł finansowania rozwoju spółki. Obecnie mamy w budowie i przygotowaniu 1,1 miliona mkw. biur, mieszkań i powierzchni handlowo-użytkowej, kontynuując rozwój spółki zgodnie z naszą strategią rentownego wzrostu. Środki z obligacji zostaną wykorzystane na realizację naszych planów biznesowych. Cieszymy się niskim zadłużeniem, a inwestorzy darzą nas zaufaniem. Dzięki sprawnym procedurom i profesjonalizmowi KNF udało nam się szybko doprowadzić do zatwierdzenia prospektu emisyjnego - mówi Maciej Drozd, wiceprezes Echo Investment ds. finansowych.

Echo Investment ma za sobą już dwa programy emisji obligacji dla inwestorów indywidualnych. W 2014 roku wyemitowało obligacje o łącznej wartości 200 mln PLN, a w 2017 roku - 300 mln PLN. Ubiegłoroczna oferta uplasowana w trzech transzach, za każdym razem cieszyła się dużym zainteresowaniem inwestorów, zapisy przekraczały oferowaną liczbę obligacji po jednym lub dwóch dniach.