Nowe centrum doradcze mBanku w Gdańsku - Echo Investment

14-03-2016

Nowe centrum doradcze mBanku w Gdańsku

mBank jest kolejnym najemcą biurowca Tryton Business House zrealizowanego przez Echo Investment w centrum Gdańska.

W Trytonie powstanie placówka mBanku w nowym formacie centrum doradczego. Ideą tego typu oddziałów jest oferowanie kompleksowej, często wymagającej czasu obsługi wraz z pełną gamą usług bankowości detalicznej, korporacyjnej i prywatnej oraz produktów wybranych spółek mBanku (np. mLeasingu, mFaktoringu i Domu Maklerskiego mBanku).

„Centra doradcze mBank uruchamiamy sukcesywnie w całej Polsce, przede wszystkim w budynkach biurowych, by zapewnić klientom komfortowe miejsce spotkań, z dobrym dojazdem i parkingiem. Gdańska placówka będzie największą z czterech dotychczas otwartych i tym samym stanie się największym oddziałem banku w północnej Polsce.” – mówi Jacek Popiołek, dyrektor departamentu zarządzania nieruchomościami w mBanku.

„W Tryton Business House będzie się mieściła zarówno nowoczesna placówka mBanku dostępna dla klientów,  jak i funkcjonalna powierzchnia biurowa z ponad 100 stanowiskami pracy.”  - mówi Kornelia Łukaszewska, leasing manager w Dziale Biur i Hoteli Echo Investment, odpowiadająca za komercjalizację biurowca.

Podpisana umowa przewiduje długoterminowy najem dwóch powierzchni: 200 mkw. na parterze budynku oraz około 1 000 mkw. na pierwszym piętrze budynku, bezpośrednio nad placówką banku.

Tryton Business House to nowoczesny budynek biurowy klasy A. Położenie przy głównych arteriach komunikacyjnych miasta umożliwia szybki i łatwy dojazd samochodem i publicznymi środkami transportu do innych dzielnic. Biurowiec dysponuje własnym parkingiem podziemnym i miejscami postojowymi dla 262 samochodów. W projekcie, którego autorem jest pracownia Arch-Deco z Gdyni uwzględniono również 72 zadaszone miejsca postojowe dla rowerów. Rowerzyści mają także do dyspozycji prysznice, szatnie i suszarnie. Tryton Business House to budynek o zróżnicowanej bryle - od strony ul. Jana z Kolna ma 6-kondygnacji, a w środkowej części 11. Część wspólną stanowi jednokondygnacyjny hall - łącznik spinający funkcję usługowo-biurową, będący ogólnodostępnym pasażem z przejściem w kierunku dworca kolejowego Gdańsk-Główny.

www.trytonbusinesshouse.pl