Silny listopad Echo Investment w sektorze mieszkaniowym - Echo Investment

05-12-2017 10:49

Silny listopad Echo Investment w sektorze mieszkaniowym

Listopad był kolejnym pracowitym miesiącem dla Echo Investment w sektorze mieszkaniowym.

203 sprzedane mieszkania oraz 110 zawartych umów ostatecznych pokazuje, że cele sprzedażowe Spółki na 2017 są już w zasięgu ręki

Największy wpływ na listopadowe wyniki sprzedaży miały mieszkania w Browarach Warszawskich B oraz wrocławskiej Zebrze, natomiast najwięcej umów ostatecznych dotyczyło stołecznego osiedla Nowy Mokotów III oraz wrocławskiego Grota-Roweckiego II

W 2018 r. deweloper zamierza dalej rosnąć w sektorze mieszkaniowym: planuje sprzedaż 1,5 tys. i przekazanie kluczy do 1 tys. mieszkań.

Po jedenastu miesiącach roku sprzedawcy Echo Investment zawarli przedwstępne umowy dotyczące 1248 mieszkań i podpisali z klientami 814 umów przenoszących własność lokali. To oznacza, że Spółka sprzedała 75% więcej mieszkań niż od stycznia do listopada 2016 r. i podpisała 88% więcej umów ostatecznych.

- Echo Investment w ostatnich dwóch latach weszło do mieszkaniowej ekstraklasy wśród deweloperów. Sprzedamy w 2017 roku co najmniej 1 300 mieszkań i zawrzemy umowy ostateczne na około 925. Nasza firma, dzięki doświadczeniu, dobrej organizacji i dużemu zaangażowaniu pracowników, sprostała skokowemu wzrostowi skali działania, dbając jednocześnie o potrzeby klientów oraz ich zadowolenie na każdym etapie projektu. To doskonała baza do zwiększenia skali w 2018 roku, kiedy planujemy sprzedać 1,5 tys. mieszkań i przekazać klientom ok 1 tys. W ten sposób konsekwentnie realizujemy strategię rentownego wzrostu, w której zakładamy zajęcie dominującej pozycji w każdym z sektorów, w których działamy - mówi Waldemar Olbryk, członek zarządu Echo Investment odpowiedzialny za inwestycje mieszkaniowe.

W czwartym kwartale 2017 roku deweloper wprowadza do oferty siedem inwestycji z blisko 900 lokalami. W ofercie dużą wagę mają inwestycje w Warszawie: kolejne etapy Browarów Warszawskich na tzw. Bliskiej Woli, Osiedle RE:SET w sąsiedztwie największej dzielnicy biznesowej oraz Widoki Mokotów z widokiem na park Morskie Oko.