Ładowanie...
Menu
PL
EN
PL
EN
07.12.2021
Lecentano po raz drugi w Polsce. Koncept postawił na Fuzję
Lecentano po raz drugi w Polsce. Koncept postawił na Fuzję

Łódzka Fuzja przyciąga nowych najemców. Spółka Echo Investment, realizująca projekt rewitalizacji pofabrycznego terenu, podpisała kolejną umowę na wynajem 420 mkw. powierzchni w jednym z historycznych budynków kompleksu. W drugiej połowie 2022 roku w Fuzji swój drugi lokal w Polsce otworzy pizzeria Lecentano.

 Lecentano to autorski koncept Marka Zarkhina - twórcy gastronomicznego imperium, który odpowiada za ponad 220 restauracji zlokalizowanych w Europie Wschodniej oraz w Azji. Pierwsza w Polsce pizzeria pod szyldem Lecentano otworzyła się w Browarach Warszawskich, teraz restaurator postawił na Łódź i Fuzję.

Lecentano to kolejny najemca, który potwierdza zmieniające się na rynku trendy. Restauracje coraz częściej wychodzą z zamkniętych obiektów, jak np. centra handlowe i wybierają otwarte na miasto, wielofunkcyjne przestrzenie. Fuzja jako destination place jest idealną lokalizacją dla nowatorskich gastronomicznych konceptów, które szukają dla siebie wyjątkowych i nastrojowych miejsc na kulinarnej mapie kraju. Nasz projekt odpowiada na potrzeby najemców i klientów oferując wspaniały i otwarty kompleks, którego niewątpliwym atutem jest pofabryczna XIX - wieczna zabudowa. Wierzę, że Lecentano będzie niezwykłym miejscem spotkań i kulinarnych wrażeń dla mieszkańców kompleksu, pracowników, naszych sąsiadów oraz pozostałych mieszkańców Łodzi – mówi Karolina Prędota Krystek, Head of Food and Beverage w Echo Investment.

Lecentano powstanie w jednym z historycznych budynków w Ogrodach Anny w pobliżu zabytkowej elektrowni Karola Scheiblera. Klimatem nawiązywać będzie do włoskiej filozofii celebracji codzienności, będzie to zatem miejsce radosne, niezwykle przytulne, gościnne, pełne kolorów i kreatywnych pomysłów. W menu znajdzie się wypalana w piecu tradycyjna pizza serwowana w różnych wariantach oraz sekcja z włoskimi pastami.  Pizza i pasta przygotowywane będą na bazie specjalnie sprowadzanej z Włoch mąki. Ze słonecznej Italii pochodzić będą też wyselekcjonowane pod kątem dań i deserów wina. W restauracji nie zabraknie również autorskich koktajli.

Wychodzimy z założenia, że pizza to coś więcej niż danie kulinarne. To sposób bycia i codzienny kawałek szczęścia, którym możemy dzielić z bliskimi nam osobami. Nasza restauracja ma zapraszać klientów zapachem przyrządzanych dań, smakiem oraz służyć ich relaksowi i odpoczynkowi. Postindustrialna Fuzja idealnie pasuje do założeń naszego konceptu, cieszymy się zatem, że właśnie w tym miejscu, w III kwartale przyszłego roku otworzymy nasz drugi w Polsce autorski lokal Lecentano. Restauracja utrzymana będzie w unikalnym i niespotykanym gdziekolwiek indziej designie – mówi Mark Zahrin, restaurator odpowiedzialny za koncept Lecentano.

Fuzja to wieloetapowa inwestycja, która łączyć będzie funkcję biurową, handlowo–usługową, gastronomiczną, a także budynki mieszkalne, plac miejski (Ogrody Anny) i otwarte, zielone tereny wspólne liczące blisko 4 ha. Wszystko w otoczeniu historycznej zabudowy dawnych zakładów włókienniczych Karola Scheiblera, które stanowią dziedzictwo Łodzi Fabrycznej. Łącznie na 8 ha zlokalizowanych będzie 20 budynków, z czego 14 to obiekty historyczne.

Ta strona wykorzystuje pliki cookie.
Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Mogą też korzystać z nich współpracujące z nami firmy badawcze oraz reklamowe. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies kliknij na krzyżyk w prawym górnym rogu tej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w swojej przeglądarce
Rozumiem